Bedrijfsoverdracht of bedrijfsopvolging. Vroeg of laat krijgt elke ondernemer hier mee te maken. Geen bedrijfsoverdracht is hetzelfde. Kaart in een vroeg stadium het onderwerp bij uw cliënt aan. Zo kunt u in overleg met uw cliënt de nodige stappen zetten. U kunt dan voor uw cliënt tot een zo’n gunstig mogelijke bedrijfsoverdracht of bedrijfopvolging komen.

Er bestaan veel fiscaal interessante mogelijkheden om de onderneming gunstig over te dragen. Die mogelijkheden vereisen een tijdige planning van de overdracht. Veel faciliteiten kennen namelijk een sanctie. Die sanctie treedt in als de ondernemer zijn onderneming binnen drie jaar na toepassing van de faciliteit overdraagt. De overdrager herstructureert dus bij voorkeur drie jaar voor overdracht. Hij moet dan wel met een aantal zaken rekening houden en uitkijken voor fiscale valkuilen bij die herstructurering en de bedrijfsoverdracht.

Gratis download

Met de gratis tool ‘aandachtspunten bedrijfsopvolging IB-onderneming’ ziet u welke mogelijkheden uw cliënt heeft voor de bedrijfsoverdracht. U ziet ook welke aandachtspunten en valkuilen bij een bepaalde wijze van overdracht horen. Deze tool is afkomstig uit de Toolkit ‘Bedrijfsoverdracht’. Deze toolkit bevat daarnaast nog cliëntenteksten, rekentools, modelovereenkomsten en overige documentatie om uw cliënt praktijkgericht te kunnen adviseren. U kunt direct aan de slag.

.advgbbtn-530cea73-e59d-47d9-bec0-a79a4a14d51e{font-size:18px;color: !important;background-color:#0693e3 !important;margin:0px 0px 0px 0px !important;padding:10px 30px 10px 30px;border-width:1px !important;border-color: !important;border-style:none;border-radius:50px !important;}.advgbbtn-530cea73-e59d-47d9-bec0-a79a4a14d51e:hover{color: !important;background-color: !important;box-shadow:1px 1px 12px 0px #ccc;opacity:1;transition:all 0.2s ease;}

Lees meer: Bedrijfsoverdracht: neem op tijd de juiste afslag (link opent nieuwe webpagina)

Bron: Taxence

Bedrijfsoverdracht: neem op tijd de juiste afslag
Getagd op: