Er blijven miljoenen euro’s op de plank liggen bij gemeenten die bedoeld zijn voor steun. ‘Zonde’ zegt minister Koolmees in het AD en hij roept ondernemers en flexwerkers op zich te melden.

Er is tot nu toe weinig animo voor de TONK-regeling.  In sommige gemeenten blijven de aanvragen steken op slechts 10 procent van het verwachte aantal. Koolmees denkt dat onbekendheid met de regeling hierbij een rol speelt. En schaamte om hulp te vragen. Ook waren gemeenten aanvankelijk voorzichtig waren met de uitvoering uit vrees om geld tekort te komen.

Er zijn ook verschillen in de uitvoering bij gemeenten. In Amsterdam geldt dat aanvragers maximaal € 30.000 spaargeld mogen hebben om TONK te kunnen krijgen, in andere gemeenten komen ook lagere plafonds voor. Ook het bedrag dat mensen kunnen krijgen, verschilt per gemeente. Zo krijgen Utrechters maximaal € 1500 TONK, in Amsterdam € 6.000. In het AD zegt Koolmees dat hij een handleiding heeft meegestuurd en gevraagd voorzichtig te zijn met een vermogenstoets. ‘Maar uiteindelijk ga ik daar niet over.’ Koolmees geeft verder aan dat er rond 20 mei een besluit valt over hoe de steun er na 1 juli uit zou moeten komen te zien.

Bron: AD, 3 mei 2021

Lees meer: TONK-regeling weinig gebruikt (link opent nieuwe webpagina)

Bron: Taxence

TONK-regeling weinig gebruikt
Getagd op: